Brigi

Sziasztok!

Németh-Bűrös Brigitta vagyok, gyermekjóga-, tini jóga és felnőtt hatha jóga oktató. 4 éves koromban kezdtem el táncolni. Egészen 14 éves koromig ugyanabban az egyesületben sajátítottam el a klasszikus balett, jazz balett, jazz, kortárs tánc, modern tánc, stepp tánc műfajok mozdulatait. 14-18 éves koromig a színpadi látványtánc kapta a főszerepet életemben. Egy ritmikus gimnasztika edző mellett fejlődhettem tovább heti 4 alkalommal, 2,5 órás edzések keretein belül. Ebben az időszakban számos Európa bajnoki címet sikerült megszereznem egyéni, páros és csapat koreográfiákkal. 18 évesen lehetőséget kaptam az oktatásra is, ahol az ovis tornától egészen versenyző szintig oktathattam több száz gyermeket. Az oktatás végigkísérte egyetemi éveimet, majd 2014-ben idegenforgalmi közgazdász diplomát szereztem és elhelyezkedtem az 5 csillagos szállodaiparban. Imádtam a szakmám, azonban valami nagyon hiányzott. Ez a valami a tanítás és a gyerekek voltak. A versenyzést követően kerestem valami mozgásformát, ami karbantartja az ízületeim és izmaim egyaránt, így csöppentem bele a jóga csodálatos világába. Nem volt kérdés, hogy a gyermekjóga lesz az utam. A következő oklevelekkel gazdagottam az elmúlt időszakban:
– Gyermekjóga oktató
– Tini jóga oktató (lányból nő modul)
– Felnőtt hatha jóga oktató

Tudásszomjam a sport és rekreáció témakörben hatalmas. Folyamatosan részt veszek továbbképzéseken és workshopokon, mint részképesség fejlesztés mesékkel, gyermek anatómia, funkcionális anatómia, AVIVA módszer, kismama-, baba-mama jóga oktatói.

Küldetésemnek érzem a sport megszerettetését a gyerekekkel. Mindig olyan módszereket keresek, melyek preventíven de játékosan szólítják meg a gyerekeket. Élsportolóként megtanultam, hogy a gyermekkorban elsajátított preventív mozgás és a testtudatosság kulcs a felnőttkori egészséghez. Sosem lehet elég korán kezdeni! 🙂

Másik nagy szenvedélyem a női egészség és a nőiség megélése. Rengeteget foglalkozom ezzel a témakörrel és folyamatosan bővítem tudásom. Azt vizsgálom, hogy a mozgás hogyan segítheti a nőket saját maguk elfogadásában tinédzser kortól egész életükön át. Az önismeret és a testi-lelki egészség megtartása az élet kulcsa. Magam is folyamatosan ehhez keresem a különböző utakat, melyekről szeretem megosztani a tapasztalataimat az óráimon is. Illetve én is nagyon szeretem látni/hallani vendégeim tapasztalatait is. Úgy hiszem, minden egyes vendégem megtanít valami újra minden alkalommal.

Szeretettel várok minden kicsit és nagyot óráimra! Fejlődjünk együtt!
Namasté
Németh-Bűrös Brigitta
nbbrigiyogini@gmail.com
+36305683252

Comments are closed.